Dheligryta med kyckling, selleri och gult ris
4.15 (285)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vatten
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
Gul lök
½ st
Smör
½ msk
Basmatiris
125 g
Curry
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Kycklingfilé
300 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Selleristjälk
1 st
Smör
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
1 tsk
Butter chicken paste
½-1 förp
Vispgrädde
1 dl
Vatten
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 675 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Butter chicken paste är het så smaka dig fram till lagom styrka!
Halvera kycklingfilé. Tärna röd paprika smått. Grovhacka all gul lök. Skiva selleristjälk.
Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt basmatiris och curry. Häll i vatten och smulad kycklingbuljong. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite smör i en stekgryta och bryn kyckling med salt och lite nymald svartpeppar runtom till de fått lite färg. Lägg upp på ett fat.
Hetta upp lite mer smör i den använda grytan och fräs paprika och lök ca 4 min, tills det mjuknat. Pudra över vetemjöl. Tillsätt butter chicken paste, vispgrädde och vatten. Låt puttra ca 2 min.
Lägg ner kycklingen i grytan och låt allt puttra ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör ner selleri i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera dheligryta med gult ris.
Smaklig måltid!