Krämig linguine med arrabiatasås, ugnsbakad aubergine och pinjenötter
Vegetariskt

Krämig linguine med arrabiatasås

ugnsbakad aubergine och pinjenötter
3.75 (64)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • svartpeppar
  • äggula
  • pastavatten
Aubergine
1 st
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Svartpeppar
Pinjenötter
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Olivolja
Torkad oregano
½ msk
Krossade tomater
1 förp
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Äggula
1 st
(Ägg)
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Pastavatten
½ dl
Svartpeppar
Salt
Gräslök
10 g
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 720 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär aubergine i ½ cm breda skivor och strö på lite salt och låt stå minst 5 min. Torka av auberginen och fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt och nymald svartpeppar. 
Baka i ugnen ca 15 min, tills auberginen fått fin färg. Fördela pinjenötter över plåten när ca 3 min återstår av tillagningstiden. 
Skala och finhacka bananschalottenlök och vitlök. Kärna ur och finhacka röd chili. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, chili (efter smak) och torkad oregano ca 2 min. Tillsätt krossade tomater och låt såsen sjuda ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
 Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara 1/2 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i den använda kastrullen. 
Blanda äggula, crème fraiche och lite nymald svartpeppar i en skål. Blanda ner äggblandningen i pastakastrullen och värm allt på medelvärme ca 1 min. Späd med lite pastavatten tills pastan fått önskad konsistens. Smaka av med lite salt. 
Finstrimla gräslök. Finriv Tanelli ost. Servera krämig linguine med ugnsbakad aubergine och arrabiatasås. Toppa med gräslök och riven ost. 
Smaklig måltid!