Ugnsbakad lax med teriyakisås, tomat och broccolipuré
Laktosfri

Ugnsbakad lax med teriyakisås

tomat och broccolipuré
Rätten saknar betyg
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • smör
Tomat
1 st
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Citron
1 st
Smör
(Mjölk)
Broccoli
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 634 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Tärna tomat. Lägg laxfilé och tomat i en smord ugnsform. Krydda allt med salt och lite nymald svartpeppar. Ringla teriyakisås över laxen och pressad citronsaft från halva citronen. Klicka över lite smör. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar. 
 Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skär broccoli i buketter. Skala och skär stammen i mindre bitar. Koka broccolin ca 8 min, tills den är mjuk. Häll av och låt ånga av i durkslag. Lägg broccoli och smör i en mixerbunke och mixa med staxmixer till en puré. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Skär resten av citronen i klyftor. Servera ugnsbakad lax med kokt potatis, tomat, broccolipuré och citronklyfta.
Smaklig måltid!