Aloo gobi - potatis och blomkålscurry med basmatiris och mango chutney
Utan gluten
Vegetariskt

Aloo gobi - potatis och blomkålscurry med basmatiris och mango chutney

3.64 (61)
Under 50 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
200 g
Blomkål
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ingefära
1 bit
Garam masala
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Basmatiris
135 g
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Koriander
20 g
Mango chutney
1 burk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
719 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
122 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
Skär potatis och blomkål i lika stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. 
Skala och finhacka gul lök, vitlök och ingefära. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta och stek lök, vitlök och ingefära ca 2 min, tills löken mjuknat. Tillsätt garam masala och låt fräsa ytterliga ca 1 min. Blanda ner krossade tomater och låt puttra ca 5 min. 
Rör ner den ugnsrostade potatisen och blomkålen i grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Rosta cashewnötter i en torr och het stekpanna. Grovhacka koriander. 
Toppa aloo gobi med koriander och nötter. Servera med basmatiris, mango chutney och matyoghurt. 
Smaklig måltid!