Grekisk nötfärskebab med klyftpotatis och vitlökssås
Utan gluten

Grekisk nötfärskebab med klyftpotatis och vitlökssås

3.7 (98)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Potatisklyftor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
2 tsk
Salt
½ tsk
Senap
½ msk
(Senap)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Isbergssallad
1 st
Rödlök
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 508 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Lägg potatisklyftor på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs och pressad vitlök ca 5 min. Krydda med salt och spiskummin. Tillsätt senap och fräs ytterligare ca 1 min.
 Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
 Finstrimla isbergssallad och rödlök.
Servera nötfärskebab med rostad klyftpotatis, vitlökssås och grönsaker.
Smaklig måltid!