Laktosfri
Wokade grönsaker med falukorv och äggnudlar
Rätten saknar betyg
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- balsamvinäger
- ketchup
- tomatpuré
- flytande honung
- vatten
- vitlök
- olja
- salt
Lime
1 st
Japansk soja
2 msk
Balsamvinäger
1 msk
Ketchup
1 msk
Tomatpuré
½ msk
Flytande honung
½ msk
Vatten
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Broccoli
1 st
Gul paprika
1 st
Salladslök
½ förp
Falukorv
200 g
Olja
Salt
Äggnudlar
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 621 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen, spola sedan kallt.
Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv skalet och dela limen. Häll japansk soja i en liten skål. Blanda med limeskal, pressad saft från halva limen, balsamvinäger, ketchup, tomatpuré, honung, vatten, pressad vitlök och malen ingefära.
Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Klyfta gul paprika och skär salladslök i stavar. Skär falukorv i strimlor.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek falukorv på hög värme ca 4 min, så den får en krispig yta. Lägg över på ett fat. Stek broccoli, paprika och salladslök i den använda stekpannan på medelvärme ca 5 min. Tillsätt hälften av dressingen, sjud ca 2 min.
Vänd ner falukorv, nudlar och resten av dressingen i pannan med grönsaker. Smaka av med lite salt och pressad limesaft.
Servera falukorv med wokade grönsaker och nudlar.
Smaklig måltid!