Kalorismart
Vitlöksrostade rotsaker med dragonkräm och stekt bratwurst
Nytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Morot
2 st
Majrova
150 g
Rödlök
1 st
Olivolja
Torkad timjan
½ tsk
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
10 g
Matyoghurt
½ dl
Torkad dragon
½ tsk
Flytande honung
½ tsk
Dijonsenap
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Bratwurst
200 g
Bulgur
1 ½ dl
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 505 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda bulgurn med mixsallad vid servering.
Skala och klyfta morot, majrova och rödlök. Lägg allt i en smord ugnsform och blanda med lite olivolja, torkad timjan, salt och pressad vitlök. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min.
Blanda matyoghurt, torkad dragon, honung och dijonsenap i en liten skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek bratwurst ca 10 min, tills den är helt genomstekt.
Grovhacka bladpersilja och blanda med de vitlöksrostade rotfrukterna. Servera med nystekt bratwurst, dragonkräm och bulgur.
Smaklig måltid!