Vitlöksrostade rotsaker med dragonkräm och stekt bratwurst
Kalorismart

Vitlöksrostade rotsaker med dragonkräm och stekt bratwurst

Nytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Morot
2 st
Majrova
150 g
Rödlök
1 st
Olivolja
Torkad timjan
½ tsk
Salt
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
10 g
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
½ tsk
Flytande honung
½ tsk
Dijonsenap
½ tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Bratwurst
200 g
Bulgur
1 ½ dl
(Vete)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
505 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Blanda bulgurn med mixsallad vid servering.
Skala och klyfta morot, majrova och rödlök. Lägg allt i en smord ugnsform och blanda med lite olivolja, torkad timjan, salt och pressad vitlök. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min.
Blanda matyoghurt, torkad dragon, honung och dijonsenap i en liten skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek bratwurst ca 10 min, tills den är helt genomstekt.
Grovhacka bladpersilja och blanda med de vitlöksrostade rotfrukterna. Servera med nystekt bratwurst, dragonkräm och bulgur.
Smaklig måltid!