Löpefri
Vegetarisk pastasallad med fetaost och krämiga ägg
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
Citron
1 st
Dijonsenap
1 msk
Torkad dragon
1 tsk
Socker
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 ½ msk
Mezze maniche rigate
180 g
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Ägg
2 st
Fetaost
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 723 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och sjud ca 8 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i små buketter. Låt broccolin koka med pastan de sista 2 minuterna.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg dijonsenap och citronskal i en liten skål. Blanda med torkad dragon, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Vispa ner olivolja i en tunn stråle. Smaka av med pressad citronsaft.
Tärna röd paprika, lägg i en salladsskål. Blanda nykokt pasta, broccoli och dressing med paprikan i salladsskålen.
Skala och dela äggen. Klyfta resten av den använda citronen. Servera pastasallad med ägghalvor och citronklyfta. Toppa med smulad fetaost och nymald svartpeppar!
Smaklig måltid!