Vegetarisk pastasallad med fetaost och krämiga ägg
Löpefri

Vegetarisk pastasallad med fetaost och krämiga ägg

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Citron
1 st
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Torkad dragon
1 tsk
Socker
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 ½ msk
Mezze maniche rigate
180 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Ägg
2 st
(Ägg)
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
723 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och sjud ca 8 min. Häll av och spola äggen i kallt vatten.
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i små buketter. Låt broccolin koka med pastan de sista 2 minuterna.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg dijonsenap och citronskal i en liten skål. Blanda med torkad dragon, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Vispa ner olivolja i en tunn stråle. Smaka av med pressad citronsaft. 
Tärna röd paprika, lägg i en salladsskål. Blanda nykokt pasta, broccoli och dressing med paprikan i salladsskålen.
Skala och dela äggen. Klyfta resten av den använda citronen. Servera pastasallad med ägghalvor och citronklyfta. Toppa med smulad fetaost och nymald svartpeppar!
Smaklig måltid!