Vegopasta med röda linser och fetaost
Vegetariskt

Vegopasta med röda linser och fetaost

Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Röda linser
½ förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Pastasås, tomat & crème fraiche
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Chili flakes
Salt
Svartpeppar
Penne
180 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
643 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
88 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till punkt 3. 
Klyfta bananschalottenlök. Häll av och skölj röda linser i ett durkslag. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, avhällda linser och pressad vitlök hastigt. Tillsätt vatten och tomatsås med crème fraiche. Sjud ca 6 min på svag värme. Smaka av med lite chili flakes, salt och nymald svartpeppar.
Häll ner pennepasta i det kokande vattnet. Koka enligt anvisning på förpackningen. 
Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan ca 3 min, mot slutet av koktiden.
Lägg upp cocktailtomater och mixsallad i en skål. 
Häll av och blanda nykokt pasta och broccoli med lins- och tomatsåsen. Smula fetaost över pastan och servera med cocktailtomater och sallad.
Smaklig måltid!