Vegetariskt
Vegopasta med röda linser och fetaost
Nytt recept
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Röda linser
½ förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Pastasås, tomat & crème fraiche
½ förp
Chili flakes
Salt
Svartpeppar
Penne
180 g
Broccoli
1 st
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
30 g
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 643 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till punkt 3.
Klyfta bananschalottenlök. Häll av och skölj röda linser i ett durkslag. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, avhällda linser och pressad vitlök hastigt. Tillsätt vatten och tomatsås med crème fraiche. Sjud ca 6 min på svag värme. Smaka av med lite chili flakes, salt och nymald svartpeppar.
Häll ner pennepasta i det kokande vattnet. Koka enligt anvisning på förpackningen.
Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan ca 3 min, mot slutet av koktiden.
Lägg upp cocktailtomater och mixsallad i en skål.
Häll av och blanda nykokt pasta och broccoli med lins- och tomatsåsen. Smula fetaost över pastan och servera med cocktailtomater och sallad.
Smaklig måltid!