Vegocarnitas med ananassalsa och picklad rödkål
Laktosfri

Vegocarnitas med ananassalsa och picklad rödkål

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Ananas
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Röd chili
½-1 st
Koriander
10 g
Rödkål
125 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
½ krm
Olja
1 msk
Pulled Vegme
½ förp
(Sojabönor)
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
½ msk
Malen kanel
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Apelsin
½ st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
583 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala ananas, dela i två klyftor och skär bort den träiga mittbiten. Lägg ananasen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
 Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, socker och salt. Krama kålen med händerna så att den mjuknar. 
Värm tortillabröden i en torr och het stekpanna. Linda in de varma bröden i en ren kökshandduk. 
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och stek pulled Vegme ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök, spiskummin, malen kanel, salt, lite nymald svartpeppar och pressad apelsinsaft. Fräs ytterligare ca 2 min.
Kärna ur och finhacka röd chili. Grovhacka koriander. Tärna ananasen smått. Blanda allt i en skål.
Servera tortillabröden fyllda med vegocarnitas, picklad rödkål och ananassalsa.
Smaklig måltid!