Laktosfri
Vegocarnitas med ananassalsa och picklad rödkål
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Ananas
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Röd chili
½-1 st
Koriander
10 g
Rödkål
125 g
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
½ krm
Olja
1 msk
Pulled Vegme
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
½ msk
Malen kanel
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Apelsin
½ st
Tortillabröd
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 583 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala ananas, dela i två klyftor och skär bort den träiga mittbiten. Lägg ananasen på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, socker och salt. Krama kålen med händerna så att den mjuknar.
Värm tortillabröden i en torr och het stekpanna. Linda in de varma bröden i en ren kökshandduk.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och stek pulled Vegme ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök, spiskummin, malen kanel, salt, lite nymald svartpeppar och pressad apelsinsaft. Fräs ytterligare ca 2 min.
Kärna ur och finhacka röd chili. Grovhacka koriander. Tärna ananasen smått. Blanda allt i en skål.
Servera tortillabröden fyllda med vegocarnitas, picklad rödkål och ananassalsa.
Smaklig måltid!