Löpefri
Veggie tacos med svarta bönor och fetaost
Nytt recept
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- sambal oelek
- vatten
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Linas tre kryddor
1 msk
Vatten
1 dl
Tomat
2 st
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Majs
1 förp
Mixsallad
30 g
Koriander
10 g
Matyoghurt
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Tortillabröd
1 förp
Lime
1 st
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 700 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 99 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm tortillabröden i en torr stekpanna. Lägg dem i en handduk till servering.
Strimla rödlök tunt. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs bönor och lök ca 2 min på medelvärme. Tillsätt Linas tre kryddor och vatten. Sjud ca 3 min på svag värme.
Skiva tomat och gurka tunt. Finhacka rödlök. Häll av och skölj majs. Lägg upp grönsaker och mixsallad på ett fat. Lägg upp koriander i en skål.
Blanda matyoghurt och sambal oelek (efter smak) i en liten skål.
Klyfta lime. Smula fetaost. Servera veggie taco beans med grönsaker, limeklyfta och het yoghurt i tortillabröd, se tips! Låt var och en fylla bröden och göra sina egna tacos.
Smaklig måltid!