Veggie curry med tomat, koriander och bröd
Vegetariskt

Veggie curry

med tomat, koriander och bröd
3.75 (71)
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Röda linser
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Röd chili
½-1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Koriander
10 g
Tomat
2 st
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 491 kcal
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili kan variera i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Häll av och skölj röda linser. Finhacka schalottenlök och skär grön paprika i grova bitar. Kärna ur och finhacka röd chili, se tips!
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Tillsätt lök, paprika, chili, pressad vitlök och spiskummin. Fräs på svag värme ca 3 min.
Rör ner konserverade körsbärstomater, vispgrädde, röda linser, grönsaksbuljong, lite salt och nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min. Rör om då och då. 
 Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka koriander och tärna tomater.
Pressa limesaft över grytan och toppa med tomat och koriander. Servera med surdegsbröd.
Smaklig måltid!