0,6 kg CO2e
Löpefri
Vegetariska bön- och mozzarellaburgare med klyftpotatis
3.8 (368)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- ketchup
- mild senap
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 dl
Ketchup
1 msk
Mild senap
1 msk
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Mixsallad
30 g
Svarta bönor
1 förp
Riven mozzarella
50 g
Ägg
1 st
Ströbröd
¾ dl
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 756 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 104 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta bakpotatis och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar.
Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
Skiva tomat och rödlök. Lägg upp allt på ett fat.
Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en bunke och mosa grovt. Blanda med riven mozzarella, ägg, ströbröd, spiskummin, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt stå minst 5 min.
Forma bönsmeten till två burgare. Hetta upp rikligt med olivolja i den använda stekpannan och stek burgarna ca 3 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg över på en tallrik och torka ur pannan.
Rosta hamburgerbröd hastigt i den torra stekpannan. Servera nystekta bönburgare med grönsaker, mixsallad, dressing och klyftpotatis.
Smaklig måltid!