Vegetariska bön- och mozzarellaburgare med klyftpotatis
0,6 kg CO2e
Löpefri

Vegetariska bön- och mozzarellaburgare med klyftpotatis

3.8 (368)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • ketchup
  • mild senap
  • olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Ketchup
1 msk
Mild senap
1 msk
(Senap)
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Mixsallad
30 g
Svarta bönor
1 förp
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Ägg
1 st
(Ägg)
Ströbröd
¾ dl
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
756 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
104 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Klyfta bakpotatis och lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisen är klar. 
Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål.
Skiva tomat och rödlök. Lägg upp allt på ett fat.
Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en bunke och mosa grovt. Blanda med riven mozzarella, ägg, ströbröd, spiskummin, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt stå minst 5 min.
Forma bönsmeten till två burgare. Hetta upp rikligt med olivolja i den använda stekpannan och stek burgarna ca 3 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg över på en tallrik och torka ur pannan.
Rosta hamburgerbröd hastigt i den torra stekpannan. Servera nystekta bönburgare med grönsaker, mixsallad, dressing och klyftpotatis.
Smaklig måltid!