Löpefri
Vegetarisk tagine med saffran och torkade aprikoser
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Couscous
125 g
Vatten
2 ½ dl
Salt
Kikärtor
1 förp
Morötter
150 g
Gul lök
1 st
Torkade aprikoser
100 g
Grön paprika
1 st
Olivolja
2 tsk
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
½ msk
Saffran
1 förp
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Matyoghurt
1 dl
Fetaost
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 683 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 105 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll av och skölj kikärtor. Skala och slanta morötter. Klyfta gul lök. Skär torkade aprikoser i mindre bitar. Skär grön paprika i små tärningar.
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten med lite salt i en kastrull. Häll det varma vattnet över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Stek lök, morötter, torkade aprikoser, pressad vitlök, spiskummin och saffran ca 2 min. Tillsätt kikärtor, tomatpuré, sambal oelek (efter smak), vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Rör ner tärnad paprika. Smaka av med lite salt.
Servera saffransdoftande tagine med nykokt couscous och matyoghurt. Toppa med smulad fetaost!
Smaklig måltid!