Vegetarisk shepherd's pie med cheddar- och sötpotatistäcke

Kalorismart

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Vegetarisk shepherd's pie med cheddar- och sötpotatistäcke

4.22 (67)
Under 45 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • svartpeppar
  • balsamvinäger
Sötpotatis
1 st
Riven cheddarost
75 g
(Mjölk)
Salt
Gul lök
1 st
Gröna linser
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Three spices
½ påse
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 506 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och tärna sötpotatis. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka gul lök. Häll av och skölj gröna linser.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt linser, krossade tomater, three spices, chili flakes och grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Häll av sötpotatis och mosa grovt. Blanda med hälften av den rivna cheddarosten och smaka av med lite salt. 
Häll linssåsen i en ugnsform (ca 15x20 cm) och klicka ut sötpotatismoset ovanpå. Toppa med resten av den rivna cheddarosten. Gratinera högt upp i ugnen ca 15 min, tills den fått fin färg. 
 Skär tomat och snackgurka i mindre bitar. Lägg i en skål och blanda med mixsallad. Dressa med lite olivolja och balsamvinäger.
Servera shepherd's pie med sallad.
Smaklig måltid!