Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- flingsalt
- mjölk
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitlök
Bakpotatis
1 st
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
2 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Vegetarisk färs
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Torkad rosmarin
½ msk
Malen kanel
½ tsk
Socker
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Smör
1 msk
Vetemjöl
1 msk
Mjölk
2 dl
Ägg
1 st
Fetaost
50 g
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
½ tsk
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 610 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär bakpotatis och aubergine i tunna skivor, ca ½ cm. Lägg potatis och aubergine på varsin plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga i ugnen ca 15 min. Byt plats på plåtarna efter halva tiden.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök, pressad vitlök och vegetarisk färs ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, torkad rosmarin, malen kanel och socker. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Låt koka ihop till en riktigt tjock sås. Ta från plattan och rör ner ägg och smulad fetaost (spara lite till topping). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Smörj en ugnsform. Lägg ett lager med potatis i botten, sedan aubergine, färssås och sist bechamelsås. Toppa med resten av fetaosten. Gratinera högt upp i ugnen ca 15 min, tills moussakan fått fin färg.
Skär bananschalottenlök i tunna skivor. Lägg i en skål och blanda med mixsallad, rödvinsvinäger, lite olivolja, flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera moussakan med grönsallad.
Smaklig måltid!