Löpefri
Vegetarisk lasagne med getost och ratatouille
Nytt recept
Under 45 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- flingsalt
- flytande honung
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Röd paprika
1 st
Gul paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Torkad timjan
1 tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Lasagneplattor
200 g
Smör
Vetemjöl
1 msk
Gräddmjölk
3 dl
Vatten
1 dl
Getost
100 g
Flytande honung
1 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Salt
Mixsallad
30 g
Balsamvinäger
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 735 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 91 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär röd och gul paprika i cm-stora tärningar. Skär rödlök i tunna klyftor. Lägg i en smord ugnsform och blanda med lite olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 12 min.
Smält lite smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl. Tillsätt gräddmjölk och vatten, lite i taget, och koka upp under vispning. Sjud ca 2 min, tills såsen börjar tjockna. Ta kastrullen från värmen och rör ner smulad getost, honung och cayennepeppar. Smaka av med lite salt.
Ta ut formen med rostade grönsaker ur ugnen. Blanda ner krossade tomater, smulad grönsaksbuljong, torkad timjan och torkad rosmarin. Tillaga högt upp i ugnen ytterligare ca 6 min.
Varva getostsås, grönsakssås och lasagneplattor i en ugnsform, börja och avsluta med getostsås. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills lasagnen är klar.
Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja, balsamvinäger och flingsalt.
Servera vegetarisk lasagne med grönsallad.
Smaklig måltid!