Vegetarisk lasagne med aubergine och mozzarella
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Mozzarella
1 förp
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad rosmarin
1 ½ tsk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Tomatpuré
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 påse
Lasagneplattor
200 g
Ostsås
½ förp
Mjölk
½ dl
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 749 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna aubergine och bananschalottenlök. Häll av och skölj blandade bönor. Skiva mozzarella tunt.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs aubergine ca 4 min på hög värme. Sänk till medelvärme och tillsätt lök, pressad vitlök, torkad rosmarin, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner bönor, krossade tomater, vatten, tomatpuré, vitvinsvinäger och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Varva tomatsås, lasagneplattor och ostsås i en smord ugnsform. Det sista lagret ska vara tomatsås. Häll mjölk i kanterna på formen och strö över skivad mozzarella. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min, tills lasagneplattorna mjuknat.
Servera vegetarisk lasagne med babyspenat.
Smaklig måltid!