Vegetarisk currygryta med sötpotatis och halloumi
Löpefri

Vegetarisk currygryta med sötpotatis och halloumi

4.16 (190)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Sötpotatis
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Malen kardemumma
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Curry
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Rött äpple
2 st
Halloumi
100 g
(Mjölk, Laktos)
Bulgur
100 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
636 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skala och tärna sötpotatis. Klyfta bananschalottenlök. Tärna halloumi.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek halloumin ca 3 min, tills osten fått fin färg. Lägg över på ett fat, spara grytan.
Hetta upp lite neutral olja i den använda stekgrytan. Stek sötpotatis, lök, malen kardemumma, malen ingefära och curry ca 2 min. Häll ner konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 10 min. Ta från värmen och rör ner matyoghurt. Smaka av med lite salt.
Tärna ett äpple och klyfta det andra. Strö äppeltärningarna över currygrytan. Servera med nykokt bulgur, halloumi och äppelklyftor.
Smaklig måltid!