Varmrökt lax med fänkål- och äppelsallad och dillstuvad potatis

Varmrökt lax med fänkål- och äppelsallad och dillstuvad potatis

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Färskpotatis
450 g
Dill
10 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
¾ msk
(Vete)
Mjölk
2 ½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dill
10 g
Fänkål
½ st
Grönt äpple
1 st
Rödlök
½ st
Gurka
½ st
Citron
½ st
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Varmrökt lax
200 g
(Fisk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
557 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill kan du blanda ner laxen direkt i salladen!

Halvera färskpotatis och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
 Grovhacka all dill. Skiva fänkål tunt, gärna på mandolin. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Skär grönt äpple och rödlök i tunna klyftor. Dela gurka på längden och skär i tunna sneda skivor. Lägg citronskal, alla grönsaker och hälften av dillen i en salladsskål. 
 Smält smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar. Blir den för tjock, spä med lite mjölk eller vatten.
Ta kastrullen från värmen. Rör ner den kokta potatisen och resten av dillen.
 Pressa ner saft från citronhalvan i salladsskålen med grönsaker. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl och smaka av med lite salt.
Bryt varmrökt lax i bitar (se tips!).
Servera varmrökt lax med citronklyfta, dillstuvad potatis och fänkål- och äppelsallad. 
Smaklig måltid!