Värmande pumpasoppa med kokosmjölk, ingefära och chili
Laktosfri

Värmande pumpasoppa med kokosmjölk, ingefära och chili

Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Korn
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete
    ·
  • Råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Butternutpumpa
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 ½ klyfta
Olivolja
Vatten
5 dl
Kokosmjölk
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Små vita bönor
½ förp
Salt
Svartpeppar
Små vita bönor
½ förp
Koriander
10 g
Lime
½ st
Babyspenat
30 g
Vitlök
½ klyfta
Vatten
1 msk
Olivolja
½ msk
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
Fröpavé
½ förp
(Korn, Havre, Vete, Råg)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
570 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera, kärna ur och skala butternutpumpa. Skär i tärningar. Finhacka bananschalottenlök. Skiva röd chili, ingefära och vitlök tunt.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs allt ca 3 min. Tillsätt vatten, kokosmjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills pumpan är mjuk.
Värm fröpavé enligt anvisning på förpackningen.
Häll av och skölj små vita bönor till både spread och soppa. Grovhacka korianderstjälkarna (spara bladen till servering). Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt babyspenat, pressad vitlök, vatten, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt. 
 Tillsätt bönor till soppan och mixa slätt. Smaka av med pressad saft från den använda limen, lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa pumpasoppan med korianderblad. Servera med fröpavé och grön spread.
Smaklig måltid!