Ugnsrostade grönsaker med ljummen chèvre, örtsås och couscous
Löpefri

Ugnsrostade grönsaker med ljummen chèvre, örtsås och couscous

Nytt recept
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Rödbeta
2 st
Rödlök
½ st
Sötpotatis
1 st
Spetskål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Chèvre
100 g
(Mjölk, Laktos)
Rosmarin
20 g
Couscous
125 g
(Vete)
Olivolja
1 msk
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Rödlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Matyoghurt
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
794 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
98 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala rödbetor, rödlök och sötpotatis. Skär allt i klyftor. Skär spetskålen i stora klyftor. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Ringla över lite olivolja och baka mitt i ugnen ca 25 min. Skär chèvre i skivor och finhacka rosmarin. Ta ut grönsakerna och lägg på chèvreskivor och rosmarin. Tillaga allt ytterligare 3 min i mitten av ugnen.
 Blanda couscous och olivolja i en bunke. Blanda gärna med händerna och rör om tills allt har blandats. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Häll ner couscousen och täck direkt med ett lock. Låt stå i ca 10 minuter. Fluffa sedan upp grynen med en gaffel.
Finhacka rödlök och bladpersilja. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt. Smaka av med pressad saft från citronen, salt och nymald svartpeppar.
Servera chèvre- och rosmarinbakade grönsaker med couscous och örtsås.
Smaklig måltid!