Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Torskfilé
300 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1 dl
Vatten
½ dl
Crème fraiche
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Morötter
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 600 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Koka broccolin med potatisen de sista 3 min.
Lägg torskfilé i en ugnsform. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 18 min, tills fisken är klar.
Skala och grovriv morötter. Lägg upp morötterna i en skål.
Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), vatten, crème fraiche, smulad kycklingbuljong, rivet citronskal och flytande honung. Sjud ca 4 min. Pressa ner ca ½ msk saft från den använda citronen precis innan servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera ugnsbakad torsk med citronsås, nykokt småpotatis, broccoli, rivna morötter och citronklyfta.
Smaklig måltid!