Laktosfri
Utan gluten
Ugnsbakad lax
wokade grönsaker i kokosgrädde3.95 (360)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- vatten
- socker
- svartpeppar
Jasminris
135 g
Laxfilé
2 st
Salt
2 krm
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Socker
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Salt
Svartpeppar
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 761 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Lägg laxfilé i en smord ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar.
Skär broccoli i buketter. Strimla röd paprika.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs broccoli och röd paprika ca 3 min. Tillsätt coconut cream, vatten, grönsaksbuljong och socker. Koka upp och blanda ner majsstärkelse utblandat i lika delar vatten. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö över limeskal och pressa ner saft från halva limen i pannan. Klyfta resten av limen.
Servera ugnsbakad lax med nykokt ris, wokade grönsaker och limeklyfta.
Smaklig måltid!