Ugnsbakad lax med wokade grönsaker i kokosgrädde
Laktosfri
Utan gluten

Ugnsbakad lax

wokade grönsaker i kokosgrädde
3.95 (360)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • vatten
  • socker
  • svartpeppar
Jasminris
135 g
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
2 krm
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Socker
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Salt
Svartpeppar
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 761 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Lägg laxfilé i en smord ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar.
 Skär broccoli i buketter. Strimla röd paprika.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs broccoli och röd paprika ca 3 min. Tillsätt coconut cream, vatten, grönsaksbuljong och socker. Koka upp och blanda ner majsstärkelse utblandat i lika delar vatten. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö över limeskal och pressa ner saft från halva limen i pannan. Klyfta resten av limen.
Servera ugnsbakad lax med nykokt ris, wokade grönsaker och limeklyfta.
Smaklig måltid!