Ugnsbakad lax med enkel hollandaisesås och kokt potatis

Ugnsbakad lax med enkel hollandaisesås och kokt potatis

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 ½ dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Potatis
450 g
Broccoli
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
596 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i buketter. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform med skinnsidan nedåt. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
 Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite smör i en liten kastrull. Fräs löken ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min. Ta från värmen och rör ner matyoghurt, finrivet citronskal och pressad citronsaft (ca ½ msk). Smaka av med lite salt. 
Lägg upp mixsallad i en skål. Klyfta resten av den använda citronen.
Servera ugnsbakad lax med kokt potatis, broccoli, enkel hollandaise, mixsallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!