Ugnsbakad kyckling med currysås, purjolök och tomatsallad
Nytt recept
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Purjolök
½ st
Kycklingfilé
300 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Smör
1 tsk
Curry
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 krm
Cocktailtomater
250 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 725 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär ½ purjolök i stubbar (den ljusa delen). Dela kycklingfilé på längden. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs curry ca 30 sek. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), vispgrädde, smulad kycklingbuljong, vitvinsvinäger och socker. Sjud ca 4 min.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kyckling och purjolök på hög värme ca 2 min. Lägg över allt i en liten smord ugnsform. Häll över currysåsen. Tillaga i mitten av ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Dela cocktailtomater och lägg i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera ugnsbakad kyckling med currysås, tomatsallad och nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!