Ugnsbakad kyckling med currysås, purjolök och tomatsallad

Ugnsbakad kyckling med currysås, purjolök och tomatsallad

Nytt recept
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Purjolök
½ st
Kycklingfilé
300 g
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Curry
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
Socker
1 krm
Cocktailtomater
250 g
Vitvinsvinäger
2 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
150 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
725 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
74 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär ½ purjolök i stubbar (den ljusa delen). Dela kycklingfilé på längden. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs curry ca 30 sek. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), vispgrädde, smulad kycklingbuljong, vitvinsvinäger och socker. Sjud ca 4 min.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn kyckling och purjolök på hög värme ca 2 min. Lägg över allt i en liten smord ugnsform. Häll över currysåsen. Tillaga i mitten av ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Dela cocktailtomater och lägg i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera ugnsbakad kyckling med currysås, tomatsallad och nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!