Ugnsbakad kolja med oliver och tzatziki
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Koljafilé
300 g
Salt
⅓ tsk
Svartpeppar
Tomat
1 st
Snacksoliver
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Smör
2 msk
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 574 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 38 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Lägg koljafilé i en ugnsform. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tärna tomat. Strö snacksoliver och tomat över fisken. Krydda med torkad oregano och klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
Grovriv snackgurka. Krama ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera ugnsbakad kolja med nykokt bulgur och tzatziki.
Smaklig måltid!