Laktosfri
Utan gluten
Turkisk nötfärsgryta med gurka, dill och basmatiris
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Shawarmakrydda
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomatpuré
2 msk
Vatten
ca 1½ dl
Vitlök
1 klyfta
Kycklingbuljong
1 påse
Gurka
1 st
Dill
20 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Flingsalt
1 krm
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 601 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Gurkan kan även skäras i stavar och serveras som dom är!
Tärna schalottenlök, grön paprika och tomat.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs, schalottenlök, grön paprika och shawarmakrydda ca 4 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt tomat, tomatpuré, vatten, pressad vitlök, och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjuda ca 8 min. Smaka av med lite salt.
Grovhacka dill. Dela gurka (se tips!) på längden och skär i mindre bitar. Lägg gurka och hälften av dillen i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och flingsalt.
Toppa nötfärsgrytan med resten av dillen. Servera turkisk nötfärsgryta med gurksallad och basmatiris.
Smaklig måltid!