Tuna pizza med citrondressad fänkål

Tuna pizza med citrondressad fänkål

3.22 (67)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Citron, skal
1 st
Tonfisk i olja
1 förp
(Fisk)
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Pizzadeg
1 st
(Vete)
Torkad oregano
½ msk
Olivolja
½ msk
Tomatpuré
1 förp
Socker
½ tsk
Vatten
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Fänkål
1 st
Citron, saft
1 st
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
716 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Ställ in en plåt i ugnen och värm till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av tonfisk. Skiva tomat och rödlök tunt. Riv mozzarella i bitar.
Lägg avhälld tonfisk i en bunke. Blanda med rivet citronskal, torkad oregano, olivolja, tomatpuré, socker, vatten, salt och nymald svartpeppar. 
Lägg ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper på arbetsbänken. Bred ut tonfiskblandningen på pizzan. Fördela skivad lök och tomat över pizzan och toppa med mozzarella. Tillaga på den varma plåten högt upp i ugnen ca 10 min, tills pizzan fått fin färg.
Skiva fänkål tunt och lägg i en salladsskål. Pressa över lite saft från den använda citronen och strö över en nypa salt.
Strö ruccola och torkad oregano över pizzan. Servera med fänkålssallad.
Smaklig måltid!