Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Citron, skal
1 st
Tonfisk i olja
1 förp
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Mozzarella
1 förp
Pizzadeg
1 st
Torkad oregano
½ msk
Olivolja
½ msk
Tomatpuré
1 förp
Socker
½ tsk
Vatten
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Fänkål
1 st
Citron, saft
1 st
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 716 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Ställ in en plåt i ugnen och värm till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av tonfisk. Skiva tomat och rödlök tunt. Riv mozzarella i bitar.
Lägg avhälld tonfisk i en bunke. Blanda med rivet citronskal, torkad oregano, olivolja, tomatpuré, socker, vatten, salt och nymald svartpeppar.
Lägg ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper på arbetsbänken. Bred ut tonfiskblandningen på pizzan. Fördela skivad lök och tomat över pizzan och toppa med mozzarella. Tillaga på den varma plåten högt upp i ugnen ca 10 min, tills pizzan fått fin färg.
Skiva fänkål tunt och lägg i en salladsskål. Pressa över lite saft från den använda citronen och strö över en nypa salt.
Strö ruccola och torkad oregano över pizzan. Servera med fänkålssallad.
Smaklig måltid!