Utan gluten
Laktosfri
Torsk sweet and sour med lime, ingefära och koriander (ej buddy checkad)
4.16 (100)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
Jasminris
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
¾ bit
Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Majsstärkelse
Olja
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Chili flakes
1 förp
Socker
1 msk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 653 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 92 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta schalottenlök och finhacka vitlök. Finhacka färsk ingefära. Skär pak choy i strimlor och grovhacka koriander. Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften.
Skär torskfilé i bitar, ca 3x3 cm. Krydda med salt. Lägg majsstärkelse på en tallrik. Panera fiskbitarna i majsstärkelse. Hetta upp 1 msk neutral olja i en wok eller stekpanna och stek den panerade fisken ca 3 min. Lägg över torsken på ett fat, men låt woken stå.
Tillsätt resten av oljan till woken och fräs lök, vitlök och ingefära ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, chili flakes, socker, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 2 min. Blanda ner pressad saft och finrivet skal från limen. Blanda ner pak choy, den stekta fisken och hälften av koriandern. Koka ihop ca 2 min. Smaka av med salt.
Servera sötsyrlig torsk med jasminris. Toppa med resten av koriandern.
Smaklig måltid!