Torsk sweet and sour med lime, ingefära och koriander (ej buddy checkad)
Utan gluten
Laktosfri

Torsk sweet and sour med lime, ingefära och koriander (ej buddy checkad)

4.16 (100)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Jasminris
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Ingefära
¾ bit
Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Majsstärkelse
Olja
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Chili flakes
1 förp
Socker
1 msk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
Energi:
653 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
92 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta schalottenlök och finhacka vitlök. Finhacka färsk ingefära. Skär pak choy i strimlor och grovhacka koriander. Tvätta limen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften.
 Skär torskfilé i bitar, ca 3x3 cm. Krydda med salt. Lägg majsstärkelse på en tallrik. Panera fiskbitarna i majsstärkelse. Hetta upp 1 msk neutral olja i en wok eller stekpanna och stek den panerade fisken ca 3 min. Lägg över torsken på ett fat, men låt woken stå.
Tillsätt resten av oljan till woken och fräs lök, vitlök och ingefära ca 1 min. Tillsätt tomatpuré, chili flakes, socker, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 2 min. Blanda ner pressad saft och finrivet skal från limen. Blanda ner pak choy, den stekta fisken och hälften av koriandern. Koka ihop ca 2 min. Smaka av med salt.
Servera sötsyrlig torsk med jasminris. Toppa med resten av koriandern.
Smaklig måltid!