Torsk Grenoble med kapris, rödbetor och potatispuré
Nytt recept
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Citron
1 st
Kapris
1 burk
Kokt rödbeta
1 förp
Smör
20 g
Svartpeppar
Salt
Kruspersilja
20 g
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Olja
Mospotatis
450 g
Mjölk
1 dl
Smör
Salt
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 512 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala, dela och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Tvätta citronen i ljummet vatten och häll av kapris. Tärna rödbetor smått. Lägg smör i en kastrull och hetta upp tills smöret börjar få en gyllene färg, vispa hela tiden. Blanda ner rödbetor, kapris och nymald svartpeppar. Finriv skalet och pressa saften från citronen. Tillsätt citronskal och ca 1 msk citronsaft till rödbetorna. Låt allt bli ljummet. Smaka av med salt.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt och nymald svartpeppar. Häll vetemjöl på en tallrik och vänd fisken i mjölet. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar och fått fin färg.
Värm mjölk. Mosa avhälld potatis med en potatisstöt eller elvisp. Blanda ner mjölk, lite smör och salt. Vispa till en puré med ballongvisp eller elvisp.
Grovhacka kruspersilja och blanda ner i rödbetorna. Servera nystekt torsk med rödbets- och kaprisblandning och potatispuré.
Smaklig måltid!