Tomatbräserad fläskkarré med krämigt gremolataris
Utan gluten
Laktosfri

Tomatbräserad fläskkarré med krämigt gremolataris

3.8 (107)
Under 50 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Morot
1 st
Selleristicks
50 g
(Selleri)
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
6 dl
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
714 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skär morot och selleristicks i små tärningar. Skär fläskkarré i två jämntjocka skivor, dela därefter skivorna en gång på mitten. Krydda köttet med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Bryn fläskkarrén ca 2 min per sida. Lägg över köttet på en tallrik. Tillsätt grönsakerna och torkad timjan till grytan, fräs ca 2 min. Blanda ner tomatpuré och konserverade körsbärstomater. Lägg tillbaka köttet och eventuell köttsaft i grytan. Sjud under lock ca 25 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Koka upp vatten i en kastrull. Hetta upp olivolja i en annan kastrull och tillsätt risottoris. Fräs ca 2 min, under omrörning. Tillsätt hälften av vattnet och smulad kycklingbuljong. När vattnet kokat in, tillsätt mer vatten, lite i taget. Fortsätt så tills riset är mjukt. Rör om då och då.
Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv citronskal och vitlök. Blanda ner citronskal, vitlök, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar i persiljan.
Pressa citronsaft (ca 1 msk). Rör ner gremolatan och citronsaften i riset. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera tomatbräserad fläskkarré med krämigt gremolataris.
Smaklig måltid!