Tacowraps med halloumi- och morotsbiffar och grönsaker
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olivolja
- svartpeppar
- vetemjöl
Halloumi
150 g
Morötter
160 g
Tacokrydda
⅓ påse
Ägg
1 st
Panko
2+2 msk
Vetemjöl
3 msk
Svartpeppar
Olivolja
Grön paprika
1 st
Tortillabröd
½ förp
Mixsallad
30 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 663 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Grovriv halloumi och morötter. Lägg allt i en bunke. Blanda ner tacokrydda, ägg, 2 msk panko, vetemjöl, och lite nymald svartpeppar. Låt stå tills steg 3.
Skär grön paprika i tunna långa stavar.
Forma smeten till 8 små biffar. Lägg resten av pankon på en tallrik och vänd biffarna i pankon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna försiktigt ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
Har du tid, hetta gärna upp en torr stekpanna och värm snabbt tortillabröden!
Fyll varma tortillabröden med mixsallad, halloumi- och morotsbiffar, paprika och en klick matyoghurt (tips!).
Smaklig måltid!