Tacowraps med halloumi- och morotsbiffar och grönsaker

Tacowraps med halloumi- och morotsbiffar och grönsaker

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Halloumi
150 g
(Mjölk, Laktos)
Morötter
160 g
Tacokrydda
⅓ påse
Ägg
1 st
(Ägg)
Panko
2+2 msk
(Vete)
Vetemjöl
3 msk
(Vete)
Svartpeppar
Olivolja
Grön paprika
1 st
Tortillabröd
½ förp
(Gluten)
Mixsallad
30 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
663 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Grovriv halloumi och morötter. Lägg allt i en bunke. Blanda ner tacokrydda, ägg, 2 msk panko, vetemjöl, och lite nymald svartpeppar. Låt stå tills steg 3.
Skär grön paprika i tunna långa stavar.  
 Forma smeten till 8 små biffar. Lägg resten av pankon på en tallrik och vänd biffarna i pankon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna försiktigt ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
Har du tid, hetta gärna upp en torr stekpanna och värm snabbt tortillabröden!
Fyll varma tortillabröden med mixsallad, halloumi- och morotsbiffar, paprika och en klick matyoghurt (tips!).
Smaklig måltid!