Laktosfri
Tofuwok med äggnudlar, cashewnötter, pak choy och koriander
3.61 (216)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Majsstärkelse
- salt
- olja
- vitlök
- japansk soja
- flytande honung
- sambal oelek
Rödlök
½ st
Pak choy
1 förp
Tofu
200 g
Majsstärkelse
ca ½ dl
Salt
Malen koriander
1 tsk
Olja
1 ½ tsk
Lime
1 st
Ingefära
1 bit
Koriander, stjälkar
10 g
Cashewnötter
50 g
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
2 msk
Flytande honung
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Äggnudlar
½ förp
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 711 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 88 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 4.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära. Klyfta rödlök. Skär pak choy i mindre bitar. Tärna tofu i ca 2x2 cm stora tärningar. Grovhacka korianderstjälkarna.
Lägg ingefäran i en mixerbunke. Tillsätt pressad saft från den skalade limen, cashewnötter (spara några till servering), pressad vitlök, japansk soja, flytande honung, sambal oelek och korianderstjälkar.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majsstärkelse, lite salt och malen koriander på ett fat. Lägg i tofu och blanda väl.
Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek tofu och rödlök ca 4 min. Rör ner pak choy och stek ytterligare ca 1 min. Vänd ner avhällda äggnudlar, woksås och limeskal. Låt allt bli varmt, ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Servera nudelwoken toppad med cashewnötter och resten av koriandern.
Smaklig måltid!