Utan gluten
Laktosfri
Texmex gryta med nötfärs, paprika, majs och basmatiris
3.68 (117)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Olivolja
Nötfärs
250 g
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chipotlekrydda
½-1 tsk
Vatten
1½ dl
Majs
1 förp
Tomatpuré
3 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Spiskummin
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 601 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka schalottenlök. Skär röd paprika i mindre bitar. Häll av majs.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt lite olivolja, röd paprika, schalottenlök, pressad vitlök och chipotlekrydda, fräs ytterligare ca 2 min.
Blanda ner vatten, majs, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och extra chipotlekrydda för mer hetta.
Servera texmex gryta med mixsallad och basmatiris.
Smaklig måltid!