Texmex gryta med nötfärs, paprika, majs och basmatiris
Utan gluten
Laktosfri

Texmex gryta med nötfärs, paprika, majs och basmatiris

3.68 (117)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • tomatpuré
    • vatten
    • vitlök
    Olivolja
    Nötfärs
    250 g
    Röd paprika
    1 st
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Chipotlekrydda
    ½-1 tsk
    Vatten
    1½ dl
    Majs
    1 förp
    Tomatpuré
    3 msk
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Spiskummin
    ½ msk
    Salt
    2 krm
    Svartpeppar
    Basmatiris
    135 g
    Mixsallad
    30 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    601 kcal
    Fett:
    20 g
    Kolhydrater:
    71 g
    Protein:
    34 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Hacka schalottenlök. Skär röd paprika i mindre bitar. Häll av majs. 
    Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt lite olivolja, röd paprika, schalottenlök, pressad vitlök och chipotlekrydda, fräs ytterligare ca 2 min. 
    Blanda ner vatten, majs, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och extra chipotlekrydda för mer hetta.
    Servera texmex gryta med mixsallad och basmatiris.
    Smaklig måltid!