Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Gul kokoscurry med tofu
jordnötter, broccoli och korianderNytt recept
Under 40 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Tofu
230 g
Majsstärkelse
1 påse
Salt
Olja
Gul lök
1 st
Broccoli
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Curry
2 tsk
Garam masala
½ förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Coconut cream
1 förp
Majsstärkelse
1 tsk
Salt
Jasminris
135 g
Lime
1 st
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 723 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla gul lök. Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök, ingefära och den strimlade broccolistammen ca 1 min. Tillsätt curry och garam masala, fräs ytterligare ca 30 sek. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och coconut cream. Låt sjuda ca 5 min.
Tillsätt broccolibuketter till grytan, sjud ytterligare ca 2 min. Blanda ut majsstärkelse med lika mycket kallt vatten. Blanda ner i grytan och koka ca 1 min. Smaka av grytan med lite salt.
Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär i ca 3x3 cm stora tärningar. Blanda majsstärkelse och lite salt på ett fat. Vänd tofun i blandningen. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek tofun runt om, tills den fått yta och fin färg.
Klyfta limen. Grovhacka koriander.
Lägg upp curry i djupa skålar. Toppa med tofu, jordnötter och koriander. Servera med nykokt jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!