Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Gul kokoscurry med tofu
jordnötter, broccoli och koriander3.87 (68)
Under 40 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- vatten
Tofu
230 g
Majsstärkelse
2 msk
Salt
Olja
Gul lök
1 st
Broccoli
1 st
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Olja
Curry
2 tsk
Garam masala
½ förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Coconut cream
1 förp
Majsstärkelse
1 tsk
Salt
Jasminris
135 g
Lime
1 st
Koriander
20 g
Jordnötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 735 kcal
- Fett: 30 g
- Kolhydrater: 83 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla gul lök. Skär broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Skala och finhacka ingefära och vitlök.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök, ingefära och den strimlade broccolistammen ca 1 min. Tillsätt curry och garam masala, fräs ytterligare ca 30 sek. Tillsätt vatten, smulad grönsaksbuljong och coconut cream. Låt sjuda ca 5 min.
Tillsätt broccolibuketter till grytan, sjud ytterligare ca 2 min. Blanda ut majsstärkelse med lika mycket kallt vatten. Blanda ner i grytan och koka ca 1 min. Smaka av grytan med lite salt.
Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär i ca 3x3 cm stora tärningar. Blanda majsstärkelse och lite salt på ett fat. Vänd tofun i blandningen. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek tofun runt om, tills den fått yta och fin färg.
Klyfta limen. Grovhacka koriander.
Lägg upp curry i djupa skålar. Toppa med tofu, jordnötter och koriander. Servera med nykokt jasminris och limeklyfta.
Smaklig måltid!