Thai larb - salladswraps med vegofärs och jordnötsdressing
Utan gluten
Laktosfri

Thai larb - salladswraps med vegofärs och jordnötsdressing

Nytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • vatten
  • vitlök
Jasminris
150 g
Romansallad
1 st
Mynta
20 g
Lime
½ st
Jordnötter
60 g
(Jordnötter)
Vatten
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Flytande honung
1 msk
Gul lök
½ st
Röd chili
½-1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 msk
Vegetarisk färs
½ förp
(Sojabönor)
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
674 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg skal och saft från limen, jordnötter, vatten, japansk soja och honung i en mixerbunke. Mixa slätt.
Finhacka gul lök och röd chili. Skala och finriv ingefära och vitlök.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs vegetarisk färs, lök, chili, ingefära och vitlök ca 5 min. Ta från värmen och tillsätt japansk soja. 
Plocka blad från romansallad och mynta. 
Servera salladsbladen fyllda med jasminris, larb, jordnötsdressing och mynta.
Smaklig måltid!