Utan gluten
Laktosfri
Thai larb - salladswraps med vegofärs och jordnötsdressing
Nytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- vatten
- vitlök
Jasminris
150 g
Romansallad
1 st
Mynta
20 g
Lime
½ st
Jordnötter
60 g
Vatten
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
Flytande honung
1 msk
Gul lök
½ st
Röd chili
½-1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 msk
Vegetarisk färs
½ förp
Japansk sojasås
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 674 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg skal och saft från limen, jordnötter, vatten, japansk soja och honung i en mixerbunke. Mixa slätt.
Finhacka gul lök och röd chili. Skala och finriv ingefära och vitlök.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs vegetarisk färs, lök, chili, ingefära och vitlök ca 5 min. Ta från värmen och tillsätt japansk soja.
Plocka blad från romansallad och mynta.
Servera salladsbladen fyllda med jasminris, larb, jordnötsdressing och mynta.
Smaklig måltid!