Tandoorikyckling med mango chutney
Laktosfri
Utan gluten

Tandoorikyckling med mango chutney

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • tomatpuré
    • vatten
    Olja
    Kycklinglårfilé
    350 g
    Tandoori masalakrydda
    1 msk
    Kokosmjölk
    ½ förp
    Vatten
    ½ dl
    Tomatpuré
    1 tsk
    Salt
    Basmatiris
    135 g
    Lime
    ½ st
    Cocktailtomater
    250 g
    Mango chutney
    1 burk
    Mynta
    20 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    728 kcal
    Fett:
    24 g
    Kolhydrater:
    86 g
    Protein:
    42 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Kycklinglårfilé är den saftigaste delen av kycklingen. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak!

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn kycklinglårfilé (se tips) runt om ca 3 min. Krydda med tandoorikrydda.
    Tillsätt kokosmjölk, vatten och tomatpuré till pannan. Sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
    Klyfta lime. Lägg upp cocktailtomater och mango chutney i skålar. 
    Strö myntablad över tandoorikycklingen och servera med nykokt basmatiris, cocktailtomater, mango chutney och limeklyfta. 
    Smaklig måltid!