Laktosfri
Utan gluten
Tandoorikyckling med mango chutney
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- tomatpuré
- vatten
Olja
Kycklinglårfilé
350 g
Tandoori masalakrydda
1 msk
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 tsk
Salt
Basmatiris
135 g
Lime
½ st
Cocktailtomater
250 g
Mango chutney
1 burk
Mynta
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 728 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Kycklinglårfilé är den saftigaste delen av kycklingen. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak!
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn kycklinglårfilé (se tips) runt om ca 3 min. Krydda med tandoorikrydda.
Tillsätt kokosmjölk, vatten och tomatpuré till pannan. Sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Klyfta lime. Lägg upp cocktailtomater och mango chutney i skålar.
Strö myntablad över tandoorikycklingen och servera med nykokt basmatiris, cocktailtomater, mango chutney och limeklyfta.
Smaklig måltid!