Laktosfri
Tagliatelle med svamp
parmesan och ruccola3.88 (179)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vitlök
- pastavatten
Äggulor
3 st
Riven parmesan
25 g
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Champinjoner
250 g
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Smör
1 msk
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tagliatelle
180 g
Pastavatten
1 dl
Ruccola
30 g
Riven parmesan
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 646 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 72 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skiva champinjoner, gul lök och röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta.
Lägg äggulor i en skål. Blanda med riven parmesan, olivolja, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek champinjoner och chili på hög värme ca 6 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, torkad timjan och salt, fräs ytterligare ca 4 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Vänd ner svampfräs, äggblandning och det sparade pastavattnet i kastrullen med nykokt tagliatelle. Rör om så att det blir krämigt. Toppa med ruccola och riven parmesan, servera direkt!
Smaklig måltid!