Tagliatelle med svamp, parmesan och ruccola
Laktosfri

Tagliatelle med svamp

parmesan och ruccola
3.88 (179)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vitlök
  • pastavatten
Äggulor
3 st
(Ägg)
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Champinjoner
250 g
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tagliatelle
180 g
(Vete)
Pastavatten
1 dl
Ruccola
30 g
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 646 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skiva champinjoner, gul lök och röd chili tunt. Kärna ur chilin om du önskar mindre hetta.
Lägg äggulor i en skål. Blanda med riven parmesan, olivolja, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek champinjoner och chili på hög värme ca 6 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, torkad timjan och salt, fräs ytterligare ca 4 min. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Vänd ner svampfräs, äggblandning och det sparade pastavattnet i kastrullen med nykokt tagliatelle. Rör om så att det blir krämigt. Toppa med ruccola och riven parmesan, servera direkt!
Smaklig måltid!