Tandoori fried chicken med masalasås, mynta och gurksallad
Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Tandoori masalakrydda
1 msk
Matyoghurt
½ dl
Salt
½ tsk
Minutfilé
330 g
Panko
1 dl
Olja
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Tandoori masalakrydda
2 tsk
Krossade tomater
½ förp
Kycklingbuljong
½ påse
Matyoghurt
½ dl
Salt
Svartpeppar
Gurka
1 st
Mynta
20 g
Socker
½ msk
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 msk
Olja
Basmatiris
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 685 kcal
- Fett:
- 13 g
- Kolhydrater:
- 90 g
- Protein:
- 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg tandoori masalakrydda i en bunke och blanda ner matyoghurt och salt. Dela minutfilé en gång på längden och lägg ner i bunken. Blanda runt och låt stå till punkt 5.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt tandoori masalakrydda och fräs ytterligare ca ½ min. Blanda ner krossade tomater och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 5 min. Dra från värmen och tillsätt matyoghurt. Mixa ihop med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skär gurka i bitar och lägg i en skål. Blanda ner socker, lite salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger och lite neutral olja. Grovhacka mynta och blanda ner vid servering.
Lägg panko på en tallrik. Vänd den marinerade kycklingen i pankon. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek kycklingen runt om ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera tandoori fried chicken med masalasås, gurksallad och basmatiris.
Smaklig måltid!