Tagliatelle al tonno med fänkålssallad, citron och dill

Tagliatelle al tonno med fänkålssallad, citron och dill

Nytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Citron
½ st
Tonfisk i olja
1 förp
(Fisk)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Cayennepeppar
1 krm
Japansk sojasås
1 tsk
(Sojabönor)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dill
10 g
Fänkål
1 st
Citron
½ st
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dill
10 g
Tagliatelle
180 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
712 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av tonfisk. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Blanda ner tonfisk, cayennepeppar, japansk soja, mjölk och crème fraiche. Koka upp och sjud ca 4 min. Tillsätt rivet skal från hela citronen och ca 1 tsk pressad citronsaft från halva. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
Finstrimla fänkål och lägg i en salladsskål. Blanda ner pressad saft från resten av den använda citronen (ca 1 msk), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
Grovhacka all dill. Rör ner hälften i pastasåsen och hälften i fänkålssalladen. Blanda avrunnen pasta med pastasåsen. Servera tagliatelle al tonno med fänkålssallad.
Smaklig måltid!