Tagliatelle al tonno med fänkålssallad, citron och dill
Nytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Citron
½ st
Tonfisk i olja
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Cayennepeppar
1 krm
Japansk sojasås
1 tsk
Mjölk
1 dl
Crème fraiche
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dill
10 g
Fänkål
1 st
Citron
½ st
Olivolja
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dill
10 g
Tagliatelle
180 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 712 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av tonfisk. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Blanda ner tonfisk, cayennepeppar, japansk soja, mjölk och crème fraiche. Koka upp och sjud ca 4 min. Tillsätt rivet skal från hela citronen och ca 1 tsk pressad citronsaft från halva. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Finstrimla fänkål och lägg i en salladsskål. Blanda ner pressad saft från resten av den använda citronen (ca 1 msk), olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
Grovhacka all dill. Rör ner hälften i pastasåsen och hälften i fänkålssalladen. Blanda avrunnen pasta med pastasåsen. Servera tagliatelle al tonno med fänkålssallad.
Smaklig måltid!