Tacos con frijoles refritos med pico de gallo och rostad majs
Löpefri

Tacos con frijoles refritos med pico de gallo och rostad majs

Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • vatten
  • vitlök
Majs
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 dl
Linas tre kryddor
½ förp
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Röd chili
½-1 st
Olivolja
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
612 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av majs och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Sprid ut majskornen jämnt över plåten och rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills majsen blivit krispig och fått ordentligt med färg.
Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt bönor, vatten, Linas tre kryddor, rödvinsvinäger och salt. Sjud ca 5 min. Lägg över i en skål och mosa till en grov röra. Skölj ur och spara pannan.
 Finhacka tomat, rödlök, koriander och röd chili. Lägg i en skål och blanda med olivolja, rödvinsvinäger och salt.
Hetta upp den använda stekpannan och värm tortillabröden hastigt på båda sidor. Linda in de varma bröden i en kökshandduk.
Bryt fetaost i bitar. Servera tortillabröden fyllda med frijoles refritos, matyoghurt, fetaost, pico de gallo, rostad majs och koriander.
Smaklig måltid!