Löpefri
Tacos con frijoles refritos med pico de gallo och rostad majs
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- vatten
- vitlök
Majs
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 dl
Linas tre kryddor
½ förp
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Koriander
10 g
Röd chili
½-1 st
Olivolja
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Tortillabröd
½ förp
Fetaost
50 g
Matyoghurt
1 dl
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 612 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av majs och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Sprid ut majskornen jämnt över plåten och rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills majsen blivit krispig och fått ordentligt med färg.
Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt bönor, vatten, Linas tre kryddor, rödvinsvinäger och salt. Sjud ca 5 min. Lägg över i en skål och mosa till en grov röra. Skölj ur och spara pannan.
Finhacka tomat, rödlök, koriander och röd chili. Lägg i en skål och blanda med olivolja, rödvinsvinäger och salt.
Hetta upp den använda stekpannan och värm tortillabröden hastigt på båda sidor. Linda in de varma bröden i en kökshandduk.
Bryt fetaost i bitar. Servera tortillabröden fyllda med frijoles refritos, matyoghurt, fetaost, pico de gallo, rostad majs och koriander.
Smaklig måltid!