Pasta con polpette di maiale - små fläskfärsbullar i tomatsås
Laktosfri

Pasta con polpette di maiale - små fläskfärsbullar i tomatsås

4.17 (161)
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Passerade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Linguine
200 g
(Vete)
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 839 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 102 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré på medelvärme ca 2 min. Tillsätt passerade tomater, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud på svag värme ca 8 min. Smaka av såsen med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Rör ihop tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en rymlig bunke. Blanda ner fläskfärs och forma färsen till ca 10 små köttbullar.
Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och sjud under lock ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd köttbullarna försiktigt i såsen någon gång under koktiden.
Tärna röd paprika. Skala och skär moroten i stavar. Lägg i skålar.
Grovhacka bladpersilja och strö över köttbullarna. Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och grönsaker.
Smaklig måltid!