Tacos de pollo Italiano - Kycklingtacos med capresesalsa och koriander- och mandelpesto

Tacos de pollo Italiano - Kycklingtacos med capresesalsa och koriander- och mandelpesto

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Tomat
2 st
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Rödlök
1 st
Olivolja
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Koriander
20 g
Vitlök
1 klyfta
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Vatten
2 msk
Olivolja
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chili flakes
1 krm
Olivolja
Torkad oregano
1 msk
Tortillabröd
¾ förp
(Vete)
Mixsallad
30 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
729 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
58 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skär tomat och mozzarella i små tärningar. Finhacka rödlök. Lägg allt i en skål och blanda ner olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander och vitlök (om vitlöksklyftan är stor, ta en halv klyfta). Lägg i en mixerbunke och tillsätt mandelspån, vatten, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en pesto.
Skiva kycklingfilé och blanda med salt, lite nymald svartpeppar, chili flakes och torkad oregano. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 5 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Hetta upp en stekpanna utan fett och värm tortillabröd ett par sekunder per sida.
Servera varma tortillabröd fyllda med oreganokyckling, capresesalsa och koriander- och mandelpesto. Toppa med mixsallad och lite extra chili flakes.
Smaklig måltid!