Sydamerikanska majsplättar med tomatsalsa och limeyoghurt

Sydamerikanska majsplättar med tomatsalsa och limeyoghurt

4.11 (83)
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vatten
  • vetemjöl
  • olja
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ krm
Tomat
2 st
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
20 g
Salt
1 krm
Kikärtor
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Majs, (160 g)
1 förp
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
1 dl
(Vete)
Spiskummin
1 förp
Salt
¾ tsk
Chili flakes
2 krm
Flytande honung
1 förp
Olja
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 542 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 58 g
  • Protein: 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna två stekpannor för snabbare tillagningstid!

Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt och salt. 
Tärna tomat smått. Skiva selleristicks tunt. Finhacka bananschalottenlök och koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från den använda limen och salt. 
Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt coconut cream och vatten. Mixa slätt. 
Häll av majs och blanda med kikärtssmeten i en stor bunke. Tillsätt ägg, vetemjöl, spiskummin, salt, chili flakes och flytande honung. Blanda till en jämn smet. 
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och klicka ut smeten till plättar direkt i pannan. Stek i omgångar ca 2 min per sida, tills plättarna fått fin färg.
Servera sydamerikanska majsplättar med tomatsalsa och limeyoghurt.
Smaklig måltid!