Sydamerikanska majsplättar med tomatsalsa och limeyoghurt
4.11 (83)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Selleri·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vatten
- vetemjöl
- olja
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
½ krm
Tomat
2 st
Selleristjälk
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Koriander
20 g
Salt
1 krm
Kikärtor
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Majs, (160 g)
1 förp
Ägg
1 st
Vetemjöl
1 dl
Spiskummin
1 förp
Salt
¾ tsk
Chili flakes
2 krm
Flytande honung
1 förp
Olja
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 542 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 58 g
- Protein: 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna två stekpannor för snabbare tillagningstid!
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt och salt.
Tärna tomat smått. Skiva selleristicks tunt. Finhacka bananschalottenlök och koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från den använda limen och salt.
Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt coconut cream och vatten. Mixa slätt.
Häll av majs och blanda med kikärtssmeten i en stor bunke. Tillsätt ägg, vetemjöl, spiskummin, salt, chili flakes och flytande honung. Blanda till en jämn smet.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och klicka ut smeten till plättar direkt i pannan. Stek i omgångar ca 2 min per sida, tills plättarna fått fin färg.
Servera sydamerikanska majsplättar med tomatsalsa och limeyoghurt.
Smaklig måltid!