Sydamerikanska bönbiffar med sötpotatis, avokadokräm och picklad rödlök
Laktosfri

Sydamerikanska bönbiffar med sötpotatis, avokadokräm och picklad rödlök

Nytt recept
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • socker
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vetemjöl
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Koriander
10 g
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Olja
Linas tre kryddor
½ förp
Tomatpuré
1 msk
Cashewnötter
25 g
(Cashewnötter)
Ströbröd
½ dl
Vetemjöl
2 msk
(Vete)
Salt
Svartpeppar
Avokado
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Vatten
½ dl
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
595 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Rör ner löken i den varma lagen och ta från värmen. Låt stå tills servering. 
 Skala och skär sötpotatis i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar. Hacka koriander grovt och strö över sötpotatisklyftorna vid servering.
Hacka rödlök och vitlök grovt. Häll av och skölj svarta bönor. Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek lök och vitlök ca 3 min.
Tillsätt Linas tre kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare ca 1 min. Lägg i en bunke tillsammans med bönor, hälften av majsen, cashewnötter, ströbröd och vetemjöl. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Mixa till en grov smet och blanda i resten av majsen. Förvara bunken i kylen till steg 7.
 Gröp ur avokadon. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad saft från halva limen, pressad vitlök, koriander, vatten och lite salt. Mixa till en slät kräm med stavmixer. 
Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg.
Klyfta resten av limen. Servera sydamerikanska bönbiffar med rostade sötpotatisklyftor, avokadokräm, picklad rödlök och limeklyftor.
Smaklig måltid!