Sweet and sour pork med ingefära, ananas och salladslök
Laktosfri
Utan gluten

Sweet and sour pork med ingefära, ananas och salladslök

Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ketchup
  • olja
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Ketchup
½ dl
Vatten
1 dl
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Gul lök
1 st
Ananasringar
½ burk
Röd paprika
1 st
Ingefära
1 bit
Fläskkarré
300 g
Majsstärkelse
½ dl
Olja
Jasminris
150 g
Salladslök
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
750 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
104 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Lägg ketchup, vatten, japansk soja, socker och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter. Blanda ut majsstärkelsen i ca 1 msk kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknar. Ställ åt sidan.
 Grovhacka gul lök. Skär ananasringar och röd paprika i mindre bitar. Skala och skär ingefära i tunna skivor. Skär salladslök i ca 3 cm långa bitar. Tärna fläskkarré i ca 3x3 cm stora bitar. Lägg majsstärkelse på en tallrik. Vänd runt fläskbitarna i majsstärkelsen.
 Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek det panerade köttet ca 5 min, tills det är frasigt. Ta upp köttet och låt rinna av på lite hushållspapper. Tillsätt gul lök, ingefära och paprika till woken och fräs ca 4 min. Blanda ner ananasbitar, salladslök, det stekta köttet och sötsur sås. Blanda runt ordentligt.
Servera sweet and sour pork med jasminris.
Smaklig måltid!