Laktosfri
Utan gluten
Sweet and sour pork med ingefära, ananas och salladslök
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ketchup
- olja
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Ketchup
½ dl
Vatten
1 dl
Japansk sojasås
1 msk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Majsstärkelse
1 tsk
Gul lök
1 st
Ananasringar
½ burk
Röd paprika
1 st
Ingefära
1 bit
Fläskkarré
300 g
Majsstärkelse
½ dl
Olja
Jasminris
150 g
Salladslök
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 750 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 104 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ketchup, vatten, japansk soja, socker och vitvinsvinäger i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda några minuter. Blanda ut majsstärkelsen i ca 1 msk kallt vatten och vispa ner i såsen. Låt sjuda tills såsen tjocknar. Ställ åt sidan.
Grovhacka gul lök. Skär ananasringar och röd paprika i mindre bitar. Skala och skär ingefära i tunna skivor. Skär salladslök i ca 3 cm långa bitar. Tärna fläskkarré i ca 3x3 cm stora bitar. Lägg majsstärkelse på en tallrik. Vänd runt fläskbitarna i majsstärkelsen.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek det panerade köttet ca 5 min, tills det är frasigt. Ta upp köttet och låt rinna av på lite hushållspapper. Tillsätt gul lök, ingefära och paprika till woken och fräs ca 4 min. Blanda ner ananasbitar, salladslök, det stekta köttet och sötsur sås. Blanda runt ordentligt.
Servera sweet and sour pork med jasminris.
Smaklig måltid!