1,1 kg CO2e
Svampcarbonara
med bacon, vitlök och parmesan4.12 (1038)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Crème fraiche
1 dl
Ägg
1 st
Tärnat bacon
1 förp
Linguine
200 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Bladpersilja
20 g
Parmesanost
1 bit
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 847 kcal
- Fett:
- 43 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in äggvitan som blir över - använd nästa gång du ska göra maränger, omelett eller pannkakor!
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Finhacka gul lök och vitlök. Skiva champinjoner. Halvera cocktailtomater. Grovhacka bladpersilja. Finriv parmesanost. Rör ihop crème fraiche och ägg i en liten skål.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en torr stekpanna. Lägg ner bacon i pannan och stek ca 2 min, tills det börjar få färg. Tillsätt champinjoner lök, vitlök, salt och nymald svartpeppar, stek ytterligare ca 3 min.
Ta stekpannan från värmen. Vänd ner nykokt pasta och äggblandningen i stekpannan. Blanda väl.
Toppa svampcarbonara med riven parmesan, tomat, persilja och rikligt med nymald svartpeppar.
Smaklig måltid!