Svampcarbonara med bacon, vitlök och parmesan
1,1 kg CO2e

Svampcarbonara

med bacon, vitlök och parmesan
4.12 (1038)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Ägg
1 st
(Ägg)
Tärnat bacon
1 förp
Linguine
200 g
(Vete)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Bladpersilja
20 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
847 kcal
Fett:
43 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in äggvitan som blir över - använd nästa gång du ska göra maränger, omelett eller pannkakor!

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Finhacka gul lök och vitlök. Skiva champinjoner. Halvera cocktailtomater. Grovhacka bladpersilja. Finriv parmesanost. Rör ihop crème fraiche och ägg i en liten skål.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp en torr stekpanna. Lägg ner bacon i pannan och stek ca 2 min, tills det börjar få färg. Tillsätt champinjoner lök, vitlök, salt och nymald svartpeppar, stek ytterligare ca 3 min.
Ta stekpannan från värmen. Vänd ner nykokt pasta och äggblandningen i stekpannan. Blanda väl.
Toppa svampcarbonara med riven parmesan, tomat, persilja och rikligt med nymald svartpeppar.
Smaklig måltid!