Svampcarbonara med bacon, vitlök och parmesan
1,1 kg CO2e

Svampcarbonara

med bacon, vitlök och parmesan
4.18 (813)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äggula
  • salt
  • svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Tärnat bacon
1 förp
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Äggula
1 st
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 831 kcal
  • Fett: 42 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in äggvitan som blir över - använd nästa gång du ska göra maränger, omelett eller pannkakor!

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Finhacka gul lök och skiva champinjoner. Tärna tomater. Finhacka bladpersilja. Finriv parmesanost. Rör ihop crème fraiche och äggula i en liten skål.
 Hetta upp en torr stekpanna. Lägg ner bacon i pannan och stek ca 2 min, tills det fått fin färg. Lägg upp på en tallrik och spara pannan.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Stek lök och svamp i den använda stekpannan, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Vänd ner stekt bacon i svampfräset.
Ta pannan från värmen. Vänd ner nykokt pasta i pannan. Rör ner äggblandningen. Blanda väl. Smaka av med lite salt.
Toppa svampcarbonara med riven parmesan, tomat, persilja och rikligt med nymald svartpeppar.
Smaklig måltid!