Stekt potatisgnocchi med mozzarella, fänkål och kronärtskocka barigoule
Löpefri

Stekt potatisgnocchi med mozzarella, fänkål och kronärtskocka barigoule

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitlök
Citron
1 st
Kronärtskockor
1 burk
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 tsk
Salt
½ tsk
Torkad timjan
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Potatisgnocchi
1 förp
(Vete)
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
30 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
728 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
104 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten.
Tvätta citronen i ljummet vatten. Häll av kronärtskockor i ett durkslag. Skiva fänkål och bananschalottenlök tunt. Hacka vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs fänkål, lök, vitlök, salt och torkad timjan ca 3 min. 
Pudra över vetemjöl och blanda runt. Rör ner vatten, lite i taget, smulad grönsaksbuljong, chili flakes och nymald svartpeppar. Koka ca 4 min. Finriv det yttersta skalet från citronen och pressa saften. Tillsätt skal och ca 1 ½ msk citronsaft till grytan. Blanda ner kronärtskockorna. Koka ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek gnocchin ca 7 min, tills de är mjuka på insidan och krispiga på utsidan. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Bryt mozzarella i mindre bitar. Servera krispigt stekt potatisgnocchi med fänkål- och kronärtskocka barigoule. Toppa med mozzarella, ruccola och lite chili flakes.
Smaklig måltid!